Novosedly, podoblast Mikulovská, oblast Morava
Vinice vinařství Víno Marcinčák jsou obdělávány v souznění s přírodou, s maximálním důrazem na šetrný ekologický přístup při pěstování révy. Všechny hrozny jsou každoročně sklízeny ručně v BIO kvalitě. Moderní výrobní areál a archivní sklepy sídlí přímo ve vinařské obci Novosedly. Rodinné vinařství hospodaří na více než 100 hektarech vlastních vinic. Geologické podloží novosedelských viničních tratí z velké části tvoří třetihorní mořské sedimenty. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux. Podloží je tvořeno vápenitými jíly a štěrky s velkým obsahem vápencových valounů. Mimořádné mikroklimatické podmínky pro pěstování révy zde vytváří řeka Dyje. Specialitou vinařství jsou výběry z cibéb, vína ledová a slámová. Veškerá vína produkovaná vinařstvím Víno Marcinčák jsou vyráběna ekologicky, při výrobě je kladen důraz na přirozenost a jedinečnost, která je dána výjimečností vyhlášených viničních tratí. Díky terroir, šetrnému pěstitelskému přístupu a moderním technologiím vznikají krásná osobitá vína určená pro gastronomii. Vinařství je členem uskupení Aliance V8, které vzniklo v roce 2006 s cílem podpořit výrobu a propagaci vysoce kvalitních moravských vín.
První apelační systém VOC v mikulovské vinařské podoblasti zavedl spolek VOC Mikulovsko z.s., který vznikl v říjnu 2004. Zakladatelé V.O.C. Mikulovsko z.s. byli Ing. Petr Marcinčák BA, Ing. Hynek Holánek a pan Vojtěch Huserek. Náročný schvalovací systém pro udělení označení VOC Mikulovsko byl úspěšně dovršen v roce 2011. Mikulovská podoblast, tak poprvé získala možnost nabízet konzumentům vína s garancí původu, vysoké kvality a originality potvrzenou samotnými vinaři.
Díky vysoké kvalitě a rozmanitosti viničních tratí mikulovské vinařské podoblasti zakladatelé zařadili do apelačního systému šest typických odrůd, které jsou zde tradičně pěstovány a dosahují mimořádné kvality. Jsou to Pálava, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Rulandské šedé a Rulandské modré. Vína mohou být vyráběna pouze z vybraných a registrovaných viničních tratí a musí vykazovat originální regionální charakter.
Zavedením systému VOC Mikulovsko se mikulovsko vrací zpět k tradičnímu románskému značení vína, který se na Moravě užíval až do 2. světové války. V té době se začal v některých evropských vinařských zemích prosazovat tzv. germánský způsob značení vína, kdy přívlastky (jakostní víno, kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů,…) sdělují pouze kolik stupňů cukernatosti měly sbírané hrozny ze kterých bylo víno vyrobeno. Germánský systém, byl zaveden v Německu a Rakousku v 70. letech a v České republice novým vinařským zákonem teprve až v roce 1994.