Vinice vinařství Víno Marcinčák jsou obdělávány v souznění s přírodou, s maximálním důrazem na šetrný ekologický přístup při pěstování révy. Všechny hrozny jsou každoročně sklízeny ručně v BIO kvalitě. Moderní výrobní areál a archivní sklepy sídlí přímo ve vinařské obci Novosedly. Rodinné vinařství hospodaří na více než 100 hektarech vlastních vinic. Geologické podloží novosedelských viničních tratí z velké části tvoří třetihorní mořské sedimenty. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux. Podloží je tvořeno vápenitými jíly a štěrky s velkým obsahem vápencových valounů. Mimořádné mikroklimatické podmínky pro pěstování révy zde vytváří řeka Dyje. Specialitou vinařství jsou výběry z cibéb, vína ledová a slámová. Veškerá vína produkovaná vinařstvím Víno Marcinčák jsou vyráběna ekologicky, při výrobě je kladen důraz na přirozenost a jedinečnost, která je dána výjimečností vyhlášených viničních tratí. Díky terroir, šetrnému pěstitelskému přístupu a moderním technologiím vznikají krásná osobitá vína určená pro gastronomii. Vinařství je členem uskupení Aliance V8, které vzniklo v roce 2006 s cílem podpořit výrobu a propagaci vysoce kvalitních moravských vín.
Podle zbytkového cukru | 4. sladké |
Zrálo v dubovém sudu | nie |