Historie vinařství Zeni začíná v roce 1870 Bartolomeem Zenim, který začal nabízet produkty své oblasti, jako jsou ryby, olej a víno, do různých pobřežních měst u jezera Garda a také do Lombardie.
Nejznámější bylo především víno, které přepravoval a uváděl na trh natolik, že jeho syn Gaetano pokračoval v podnikání a také se zajímal o zprostředkování. Generace rodiny Zeni nese díky Francescovi, Gaetanovu prvnímu synovi a otci 7 dětí, kromě jména také vášeň pro zemědělskou práci. Ale především díky bratrům Faustino a Ernesto našla výrobní tradice živnou půdu pro svůj budoucí komerční rozvoj. Faustino, milovník přírody a práce, kterou půda vyžadovala, se věnoval péči o vinici, zatímco Ernesto, obchodní duše, se staral o výrobu vína v malém sklípku na via Garibaldi 16 ve starobylé vesnici Bardolino.
Díky rychlé expanzi trhu, zejména v zahraničí, vyjádřil Gaetano, známý jako Nino, spolu se svým strýcem Ernestem touhu zcela změnit firemní filozofii a pouští se do cíleného vysazování vybraných odrůd na vybrané polohy vinohradů.
Vinařství Zeni zakládá svůj úspěch a kvalitu svých vín na skvělé synergii, která se točí kolem sevřeného a konsolidovaného týmu. Dědicové Zeni, Fausto, Elena a Federica jsou tlukoucím srdcem společnosti, narodili se a vyrostli v kultuře vína, dokázali pochopit ducha a hodnoty společnosti a úspěšně je přenést do současné éry, získání důvěry renomovaných restaurací a náročných zákazníků po celém světě, stejně jako četná ocenění a uznání.
Jednotlivé doplňující se specializace každého z nich činí řídící mechanismus vinařství silným a funkčním, využívajícím vybranou skupinu kvalifikovaných spolupracovníků: Fausto, expert enolog a agronom, je proto podporován svými sestrami Elenou a Federicou, specializovanými na prodej, pohostinství a vinařskou turistiku, to vše vedeno velkými zkušenostmi a moudrostí matky Mariarosy, autentického pilíře, který podporuje hodnotu současné rodiny Zeni.
Podle zbytkového cukru | 1. suché |
Zrálo v dubovém sudu | nie |