Tenute Eméra je největší ze tří vinařství, má celkovou plochu 80 hektarů, z toho 50 hektarů je určeno pro pěstování hroznů. Jméno má řecký původ bohyně Hemery a je inspirováno geografickou polohou Salenta. Na vinicích rodina pěstuje původní vinnou révu jako Primitivo, Negroamaro a Fiano di Puglia, spárované s mezinárodními hrozny, včetně Syrahu, Merlotu, Cabernet Sauvignonu a Chardonnay.
Vinařství Sanpaolo, situované na vrcholu nádherného kopce, má své jméno podle San Paolo di Tufo, čtvrti v Kampánii. Turisté si mohou vychutnat 360 stupňový výhled na údolí Sabato z terasy vinařství. Panství pěstuje dvě jedinečné odrůdy, a to Greco di Tufo a Aglianico. Ve sklepě naleznete různé velikosti francouzských dubových sudů, jako jsou barrique (225l) a tonneau (500l či 900l). Další butikový sklep, vinařství Moros, se věnuje výhradně výrobě vín Salentino DOP
Claudio Quarta Vignaiolo, vlastněné Claudiem a dcerou Alessandrou, je skupina tří vinařství umístěných v Apulii a Kampánii, obklopená malebnou a krásnou krajinou. Tenute Eméra, Cantina Sanpaolo a Moros Winery jsou tři struktury ponořené do vinařské vášně Claudia. Dnes se na statcích vyrábí špičková vína DOC, DOP, IGP a DOCG z místních i mezinárodních odrůd.
Příběh vinaře, který se stal biologem
Claudio měl vždy cit pro vína a vinice, ale nemohl změnit práci. Byl biolog, genetik a mikrobiolog v NASDAQ v New Yorku. Během svého působení Claudio vyvinul různé inovativní biotechnologie a zároveň snil o založení vinařství. V roce 2005 se vrátil do Itálie a připravil se na svůj „druhý život“ jako vinař. Tenute Eméra bylo první vinařství, které postavil, následované vinařstvím Sanpaolo. Později se do vinařství zapojila v roce 2012 i jeho dcera Alessandra– ve stejném roce bylo založeno vinařství Moros.
Podle zbytkového cukru | 1. suché |
Zrálo v dubovém sudu | nie |