Vinařství Víno z Kobylí hledejte ve Velkopavlovické vinařské podoblasti jihovýchodní Moravy. Vinná réva se na území Kobylí pěstuje již osm set let. Už tehdy se teplomilné rostlině dařilo na zdejších slunných stráních obrácených k jihovýchodu a jihozápadu. Na současné ploše 170 hektarů pěstuje vinařství nejtradičnější odrůdy jako například Frankovka, Tramín červený, Svatovavřinecké nebo Modrý Portugal. Ideální polohy vinic a unikátní mikroklima dovolují hroznům dobře vyzrát a technologům tak vytvořit víno vynikající jakosti. Vinařství nabízí i další časem prověřené odrůdy, jako jsou například: Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Neuburské, Sauvignon, Ryzlink rýnský i vlašský, Sylvánské zelené, Pálava, Moravský muškát, Rulandské modré a André.
Podle zbytkového cukru | 1. suché |
Zrálo v dubovém sudu | nie |