Filtr
    • Cena
      0,-
        
      0,-
    • Podle zbytkového cukru
    • BIO
    • Zrálo v dubovém sudu
    • VEGAN (při čiření nebyly použity živočišné látky)

    Ledová, slámová a vína z bobulových výběrů

    Ledové víno se vyrábí lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě nejméně  –7 °C. Získaný mošt musí vykazovat cukernatost alespoň 27 °NM. Při sklizni a zpracování hroznů se musí postupovat tak, aby před vylisováním bobulí nedošlo k jejich rozmrznutí. Při lisování zůstává voda ve formě krystalků ledu uvnitř lisu, zatímco ven vytéká hustý a velmi sladký koncentrovaný mošt. Ledová vína bývají velmi extraktivní a sladká. Dají se vyrobit jen v některých ročnících, a proto jsou vzácná a poměrně drahá.

    Slámová vína vzniknou z hroznů dosoušených po dobu nejméně tří měsíců na slámě či rákosu nebo zavěšených v dobře větraném prostoru. Tím se odpaří část vody a koncentruje se obsah extraktivních látek. Získaný mošt musí vykazovat nejméně 27 °NM. Lisovat se může i již po 2 měsících, pokud cukernatost moštu dosáhne min. 32 °NM. Slámová vína bývají velmi extraktivní a sladká. Jejich výroba je náročná, proto se plní do malých lahví a jsou drahá

    Seřazení
     
    Na těchto stránkách platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18-ti let. Všechna vína obsahují alergen č.12, oxid siřičitý (SO2)- Více informací naleznete zde.
    Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.